U bent hier

Debat over mobiliteit voor fietsers en voetgangers

Lezing of congres
Wanneer: 
zondag 9 september 2018 om 11.00
Prijs: 
€0.0
Basistarief: 0,00 €
Meer fietsen en stappen in Hoeilaart, wat houdt ons tegen?
Debat over mobiliteit voor fietsers en voetgangers: kansen en knelpunten in onze gemeente. Moderator: William Van Laeken.

2017 was een recordjaar voor de files in Vlaanderen. Ook in Hoeilaart slibben de wegen in de spits dicht, onder meer in de schoolomgeving. Toch blijft de Hoeilander vooral de auto gebruiken, leert de recentste Gemeentemonitor: niet alleen voor woon-werkverkeer, maar ook voor de korte verplaatsingen in het dorp.

Hoe kunnen we onze gemeente aantrekkelijk inrichten zodat ook kinderen zich veilig kunnen verplaatsen naar school, sportclub en andere activiteiten? Wat kan het gemeentelijk beleid na oktober 2018 doen om meer Hoeilanders aan te zetten tot stappen en fietsen?

Stof genoeg voor een levendig debat in de aankoop naar de gemeenteraadsverkiezingen, samen met Marc Vanderlinden, schepen van Mobiliteit en Openbare Werken, en met de specialisten Mobiliteit van de verschillende politieke partijen van Hoeilaart. Met getuigenissen van initiatieven uit andere gemeenten. En met jouw inbreng als burger! Hartelijk welkom!