U bent hier

Vlaanderenleestdag: lees jij mee?

Wanneer: 
dinsdag 23 april 2024 om 09.00
Organisatie: 
Bibliotheek Hoeilaart

Op dinsdag 23 april 2024, niet toevallig Wereldboekendag*, vindt de 2de editie van Vlaanderenleestdag plaats. Op die dag roepen we iedereen op om te lezen. Tijdens de lunchpauze, op weg naar het werk of op school, lezen kan je overal en altijd! En natuurlijk, ook in de bib. Die dag kan je je in een extra-gezellige leeshoek installeren en... je laten verleiden door leestips van andere lezers.

Ben jij die 'andere' lezer die graag leestips deelt? Je werd uren meegezogen in een fantastisch boek en kan maar niet zwijgen over hoe geweldig het was? Lees dan zeker verder. In de bib zijn er namelijk briefjes om titel en auteur te noteren. Of: geef de gegevens door via de website van de bib. Dan komt jouw leestip zeker bij andere lezers terecht. Wat je ook kan doen: deelnemen aan BOEK&date op zondag 21 april. Daar worden leestips in real life gedeeld, met een ontbijtje erbij. Supergezellig én je gaat met een pak leesgoesting naar huis. Graag vooraf inschrijven voor de BOEK&date (zie website bib). 

* Wereldboekendag is een evenement dat jaarlijks op 23 april wordt gehouden door UNESCO. De dag werd voor het eerst gehouden in 1995. De datum 23 april werd gekozen omdat deze dag in Spanje al sinds 1923 in het teken stond van boeken, de sterfdatum van de schrijver Miguel de Cervantes. Ook William Shakespeare stierf op 23 april. Wereldboekendag wordt intussen in meer dan 100 landen gevierd.