Activiteiten

Ontbijtfilm: The Lion King

Wanneer: 
zo 2 feb 2020

Het concept van de ontbijtfilm is simpel: je wordt op een mooie zondagochtend verwacht in het GC Felix Sohie. Eerst schuif je aan voor een lekker fairtrade-ontbijt. Nadien kan je je installeren in de theaterzaal en genieten van een topanimatiefilm, in het Nederlands gesproken.

De opbrengst gaat volledig naar het goede doel!

Org. Jeugdraad

Zagros

Wanneer: 
do 6 feb 2020

Het leven van een Koerdische vrouw op de vlucht. Deze film werd bekroond met de Grand Prix voor beste film op het Gentse Filmfest.
Van donderdag tot zondag kan je gratis de fototentoonstelling van journalist Toon Lambrechts bezoeken. Hij trok zowel door Syrië als Irak en maakte er aangrijpende foto’s.

Nacht van de Geschiedenis: Carnotstraat 17, huis van de buren

Wanneer: 
di 10 mrt 2020

De Vlaamse documentairemaakster Klara Van Es laat zonder vals sentiment zien hoe migranten in Europa hun levens weer trachten op te bouwen. Dit zijn geen zielige mensen, maar mensen die onder lastige omstandigheden iets moois willen bereiken. Wie migreert staat voor een enorme opgave, maar altijd gloort wel ergens het uitzicht op betere tijden.


Vindt plaats in de theaterzaal

Qu’est-ce qu’on attend?

Wanneer: 
di 17 mrt 2020

Deze documentaire toont een dorpje in de Elzas waar inwoners zelf wat doen aan energie en klimaat. Het bewijst dat burgers samen bergen kunnen verzetten, zonder dat de lokale belastingen omhoog hoeven. Integendeel, het brengt veel op: nieuwe banen, een groot zonnepark, een windmolen, alternatief openbaar vervoer, een nieuwe graansoort ... Een succes, verteld met passie en trots door de burgers...