Activiteiten

(Ge)zonder suiker! Kom uit de suikerval

Wanneer: 
do 23 jan 2020

Welk effect heeft suiker op jou? Hoe kan je het verlangen naar suiker voorkomen? Wil je gezonder leven? Hoe geraak je uit de suikermolen? Gezondheidscoach Bodil Bajwa helpt je met praktische voorbeelden op weg.


Vindt plaats in de cafetaria.

Aperitiefbabbel

Wanneer: 
zo 9 feb 2020

Koerdische dagen
Derwich Ferho, voorzitter van het Koerdisch Instituut in Brussel, komt naar Hoeilaart voor een aperitiefbabbel.


Vindt plaats in Zaal Molenberg

Ik verveel me

Wanneer: 
di 11 feb 2020

Waarom is spelen belangrijk? Hoe stimuleer je spel en wat is je rol als (groot)ouder? Met de tips van Amke Bailleul, speelconsulent bij Speelmakers, leer je hoe je ook met simpele materialen kinderen kan prikkelen, binnen en buiten. Voor ouders van kinderen van 3 tot 12 jaar.

Te voet naar Compostella

Wanneer: 
do 13 feb 2020

Een mooie ervaring die Hoeilander Paul De Gryse graag wil delen, ondersteund door mooie foto’s. Waarom onderneemt een mens zo een tocht? Wat zoekt men en wat vindt men? Wat zijn de belangrijkste pluspunten van de tocht? Je kan hem al je vragen stellen!

Vindt plaats in Cafetaria

Oceans are rising, so get informed

Wanneer: 
zo 16 feb 2020

Ondanks alle media-aandacht, gaapt er nog steeds een gigantische kenniskloof tussen de klimaatwetenschappers en het brede publiek. Met de nieuwe overzichtssite sogetinformed.com wil geograaf Koen Meirlaen het voor iedereen gemakkelijker maken om feit en fictie van elkaar te onderscheiden in het klimaatdebat. Hij werd door het International Polar Foundation in Antarctica inmiddels opgeleid tot...

Antarctica, klimaataanpassingen en energietransitie

Wanneer: 
wo 19 feb 2020

Guus trok eind 2019 opnieuw naar Antarctica. Niet voor zijn plezier, wel om de energievoorziening van de Belgische Prinses Elisabethbasis verder uit te breiden. Benieuwd hoe hij zijn tweede bezoek ervaren heeft!

Vindt plaats in de Theaterzaal

Ierland

Wanneer: 
ma 2 mrt 2020

Het groene, mythische Ierland staat centraal in deze beeldreportage. Het landschap, de geschiedenis en de tradities komen aan bod.

Org. vtbKultuur
Vindt plaats in de theaterzaal

Mozaiëk_Praatcafé_Dementie_Druivenstreek

Wanneer: 
di 3 mrt 2020

Rouwproces
Door Sara Mahieu

Meditatie, goed voor je brein

Wanneer: 
wo 15 apr 2020

Lezing door Steven Laureys...

De mens van morgen is smart en komt naar je toe

Wanneer: 
wo 22 apr 2020

Lezing door Christiaan Thoen
Morgen draait alles rond begrippen als smart and connected. Een gigantisch internet van miljarden apparaten en entiteiten, brengt ons een verbazingwekkende toekomst. Help mee de kloof te dichten tussen wetenschap en maatschappij. Deze lezing zal je op weg helpen!
Org. Davidsfonds

Pagina's